Wat is Rapé?

 

 

(R)apé is een krachtig medicijn dat je kan helpen slechte energieën, trauma's uit het verleden los te laten en, meer in het nu te komen.

Het helpt je om een ​​spirituele "resetknop" in je leven te raken die je fysiek en emotioneel ontgift. Rapé zet je gedachten stil waardoor je uit het hoofd (het denken) gaat en in het hart (het gevoel) terug komt.

Al jaren helpen we mensen over de hele wereld om weer in contact te komen met zichzelf en hun licht te laten schijnen. Wat wil je veranderen dat je niet meer dient? Neem gerust contact met ons op als je meer informatie of advies wilt.

Nazorg. We weten dat integratie belangrijk is. Voel je vrij om ook na de ceremonie contact met ons op te nemen als je daar behoefte aan hebt. Soms voel je je anders als een oud trauma loslaat. De oude patronen en het oude gedrag dienen je niet meer. Als u extra hulp nodig heeft, zijn wij er voor u.

 

Meer informatie over rapé.

Tabaksnuif is een heilig sjamanistisch medicijn of hulpmiddel, dat al duizenden jaren door stammen van het Amazonebekken wordt gebruikt en een essentieel onderdeel is van hun stamcultuur en geschiedenis. (R)apé is de naam voor een van de vele van deze snuiftabakssoorten , en de basis ligt bij tal van inheemse stammen in Acre, Brazilië. Vreemd genoeg wordt Rapé niet gesnoven, gesnoven of ingeademd. In plaats daarvan wordt het toegediend (geblazen) in de neusgaten met een speciale blaaspijp genaamd "Kuripe" (zelftoediening) of "Tepi" (een andere persoon dient het toe). Deze "klap" is behoorlijk krachtig en niet bepaald aangenaam. Het kan nogal schokkend zijn. Het uiterlijk van een Rapé is een grijs- tot zandkleurig, zeer fijn en droog stof. Het wordt traditioneel bereid van tabak (N. rustica) met boomas, gevolgd door het geduldig filtreren door een fijn gaas, wat resulteert in een stof zo fijn als 125 micron. De gebruikte tabakssoorten zijn niet de algemeen bekende N. tabacum, maar N. rustica, zoals “Corda” of “Moi” en soms ook “Mapacho”. Gezien de kracht van de tabak, Nicotiana rustica, die sterker en donkerder is dan Nicotiana tabacum, kan het geestverruimende en aardende effecten opwekken.

Zuid-Amerikaanse sjamanen gebruiken tabak als een heilig, heilzaam medicijn en er bestaat een zeer nauw verband tussen tabaksgebruik en sjamanisme dat weinig gemeen heeft met onze westerse manier van tabaksgebruik. Inheemse stammen gebruiken tabak bij ceremonies, om goed weer, vissen of oogsten te voorspellen, en voor spirituele (bijv. vision quest, trance enz.) en genezingsdoeleinden, maar zelden om te roken. Het gebruik van tabak door inheemse stammen in Zuid-Amerika, zoals de Kaxinawá, Nu-nu, Yawanawá en Katukina, is diep verankerd in hun cultuur en wordt in ieder geval sinds de Maya-beschaving gebruikt voor rituele, medicinale en recreatieve doeleinden.

Boek een Privé Sessie of doe mee met een Groepsworkshop.

Een Rapéceremonie wordt met respect, zachtheid en integriteit uitgedragen.

Wat te verwachten;

Wij heten u van harte welkom op de locatie in Midden- Limburg, ontmoet ons op andere locaties in België, Nederland , of bij u thuis.

Het deelnemen aan een groeps sessie kost €88.

Ook kunt u een ​​groepsceremonie boeken op uw eigen locatie. Voor grotere groepen werken we met verschillende muziekartiesten en ervaren begeleiders/ spaceholders.

Voorbereiding is belangrijk. Nadat je het digitale intakeformulier hebt ingevuld, plannen we een persoonlijke intake om te kijken naar jouw wensen en behoeften.

Wij importeren de rapé rechtstreeks van de stammen in Brazilië.

Boek een Privé Sessie

Een prive ceremony duurt ongeveer 2,5 uur. De kosten bedragen €150 per persoon.

 

Wij hebben ook een prachtig assortiment aan Rapé, Kuripes (self applier) en Tepis (om rapé aan iemand toe te dienen) te koop in onze webshop.

Al onze Rapè importeren we direct bij de stammen uit Brazilië. En een groot deel van onze Kuripes en Tepis komen uit Brazilië en uit Peru.

Hierbij steunen we de stammen uit het Amazonegebied om zo een mooi inkomen te genereren.

Kijk in onze webshop.

Deel hier uw ervaring van de rapé ceremonies.

Reactie plaatsen

Reacties

Gerjan
een jaar geleden

Ik heb al enkele malen een Rapé ceremonie bij mogen wonen. Ik ben elke keer weer verrast met vruchtbare inzichten en veranderingsprocessen die in gang gezet zijn dankzij dit prachtige medicijn.

De begeleiding van Joyce, Bjorn en Raoul vond ik erg prettig en vertrouwd.

Miranda Verduijn
een jaar geleden

Gisteren mijn eerste kennismaking gehad.

Het was bijzonder en uniek.
Vooral uit mijn comfortzone stappen.

Niet verwacht dat er nu nog werking is van het zen zijn.
Er is in 24 uur heel wat gebeurt en nog steeds kom ik zen over.

Voor herhaling vatbaar 🙏

Denise
een jaar geleden

Gisteren een geweldige, mooie, intense Rapé-Ceremonie bij mogen wonen. Het was voor mij de eerste keer, maar het voelde super veilig en vertrouwd. Werd enorm goed begeleid in deze, voor mij, hele nieuwe ervaring. De hele beleving was top, de rapé zelf werd top afgestemd, muzikale begeleiding was magnifiek en achteraf lekker samen gegeten en na gekletst.

Vera.
een jaar geleden

Net terug van een rapé sessie gegeven door Joyce en Bjorn. Magisch! De settinig, de muziek, het medicijn, de veilige omgeving omlos te mogen laten, te voelen en te zingen. En dan als afsluiter samen lekker eten. Altijd een kado om bij deze lieve mensen die zooo goed zijn in wat ze doen te mogen komen. Dank jullie wel!

Angèle
een jaar geleden

Inmiddels heb ik verschillende Rapé ceremonies met Joyce en Bjorn gedeeld. De eerste was een privé sessie waarbij Joyce me meteen prachtige woorden meegaf waar ik nu ruim 1,5 jaar later nog mee aan de slag ben.
Ik voelde me meteen erg thuis en op mijn gemak bij hen en de mensen met wie ze samen werken.
Wanneer mensen de Rapé als zeer heftig ervaren helpen ze je erdoorheen en ze laten je pas gaan wanneer het weer goed voelt.
Inmiddels komen Joyce en Bjorn ook regelmatig ceremonie's geven op mijn eigen locatie en ook die samenwerking ervaar ik als zeer prettig. Na mijn zwangerschap ga absoluut verder in de ceremonie's die ze aanbieden! Ik kijk er naar uit.