Met veel passie en plezier geef ik een workshop om je eigen Sjamaandrum te maken.

Drums zijn door de geschiedenis heen in iedere cultuur en werelddeel te vinden. De eerste percussie instrumenten waren eenvoudigweg alles wat je tegen elkaar kon slaan en geluid gaf. Hieruit ontwikkelden zich de eerste trommels rond 6000 voor Christus, en die door alle beschavingen over de hele wereld gebruikt werden. De sjamanen gebruikte de drums om in een trance te raken en de connectie met Spirit te maken.

  • Hoe ziet de workshop middag er uit.

De middag ziet er volgt uit.

Jullie zijn welkom om 10:00
Dan zal ik wat dingen uitleggen over de geschiedenis van de drum en dan kun je een intentie zetten voor het maken ervan. Dan hebben we een klein ritueel om het dier te eren.
Dan gaan we de drum maken en in de middag is er een vegetarische lunch en hapjes.
Dan gaan we weer verder met bouwen.
Je zult rond 16:00 17:00 klaar zijn.

Wij geven de workshop in Limburg. Of op locatie bij jou thuis.

Laat 2 weken van tevoren weten welke huid je wilt.  En hoe groot je de drum wilt. We maken drums van 55 cm 45cm of 30cm groot van wilgen of essen of ceder Hout.

Er is een keuze uit verschillende huiden.

  • Huiden Met haar.

Geit

Koe

Buffel

Paard

Kameel

  • Huiden zonder haar.

Geit

Schoon en glad geiten vel, chemisch geprepareerd waarbij ook de haarwortels zijn verwijderd. Geschikt voor framedrums waarbij veel boventonen moeten klinken.

 

Transparante kalf

Voor heldere krachtige boventonen is de transparante kalf zeer geschikt. Deze huiden zijn dun en licht van kleur. In vergelijking met de transparante geit is de kleur lichter en de huid iets dikker bij de transparante kalf.

Koe

Schoon en glad runder huid, chemisch geprepareerd waarbij ook de haarwortels zijn verwijderd. Geschikt voor framedrums waarbij veel boventonen moeten klinken


Kameel

Kale kamelenhuiden klinken prachtig door, een diepe klank. De kale drumvellen zijn warm bruin en hebben nauwelijks last van temperatuurwisselingen. De drums gemaakt met kamelenhuid klinken altijd goed.

 

Nubische geit

Nubische geiten huiden worden ook wel hertengeiten genoemd. Heeft te maken dat ze net als herten hoger op hun benen staan en er hertachtig uitzien en aanvoelen.

 

GEEN van de huiden die we gebruiken zijn verkregen om drums mee te maken, in de zin dat er dieren gedood worden voor trommels!

Wist je dat van alle drums wereldwijd de meesten drums gemaakt zijn met geiten huiden?  Met en zonder haar. Van zeer betrouwbare herkomst. Geen geiten uit stallen in Nederland die een triest leven hebben gehad. Maar geiten die door de bergen hebben gelopen, natuurlijk gestorven zijn.

  • Hulp bij het kiezen van je huid.

Elke huid heeft een uniek geluid. Maar dikke huiden zoals paard buffel kameel of Eland. Hebben een lage toon. Een aardende trilling. En kunnen het best op een groot formaat drum gebruikt worden.

Dunne huiden zoals geit of hert hebben een hoge toon. Een hoog geluid en hoge trilling. En kunnen op een grote of op een klein formaat drum gebruik worden.

Huiden zonder haar trillen langer door dan huiden met haar.


Ook zal er een keuze uit verschillende drum stokken zijn die je ter plekke kunt kiezen.

De bijdrage zal tussen de €222 en €260 zijn.

Kijk in onze agenda voor de datums. 

 Heeft uw zelf een groep en wilt u graag de drums op uw eigen locatie maken, dat is ook mogelijk. Dan horen we graag op welke datum u dit zou willen. En dan plannen wij het in voor maximaal 5 deelnemers. Is uw groep toch groter dan is dat in overleg ook mogelijk.

 

Deel hier uw ervaring van de drum workshop.

Reactie plaatsen

Reacties

Niels kroonenburg
3 dagen geleden

Buffel , liefst

koos Karsten
10 maanden geleden

Mijn naam is Koos van Koos Karsten Motivatiekracht, een sjamaan maar nu ook met drum. Een drum die betoverend werkt en gemaakt is met passie en mooie energiën. Lang had ik gewacht op dit moment, bij de juiste persoon en dit geval verassend genoeg personen. Bjorn en Joyce zijn helemaal afgestemt op elkaar, het universum en personen die op hun pad komen. Zij nemen je mee in een wereld van harmonie en verbinding, moeiteloos en vertrouwd. Dit onder het genot van heerlijke, pure, en natuurijke versnaperingen. De dag zelf, het maken van de drum en het resultaat was een waardevol kado voor mijzelf en zal nog in oneindigheid naklinken en gevoeld worden als ik mijn geit laat spelen. Bjorn en Joyce raad ik één ieder aan voor het maken van jou eigen drum. Warme groet Koos

Lisette
10 maanden geleden

Ik ben er graag bij

Roy Ijfs
een jaar geleden

Samen met mijn dochter een Sjamanen drum gebouwd, bij een liefdevolle familie. De verzorging was optimaal. De lunch in de middag was met veel liefde gemaakt en smaakte heerlijk. De drums , ik een buffel en mijn dochter een paarde huid klinken heel zuiver en hebben een mooie frequentie. Ben zeer tevreden met de kwaliteit van het materiaal waarmee de drums zijn gemaakt. Een aanrader om een mooie kwaliteit drum te maken❤️